Från knoppar till frukt…

Äppelblommen är nu ett minne blott, och på väg att bli frukt…
En rådjursbock spanar på mig – vart jag går dyker den upp. Han har en hona och en liten kid att försvara….
En älg vandrar runt på vårt koloniområde… på nära håll känner man hur stor och väldig den är!
Blommor och grönt – nu är sommaren här!
De väldoftande syrenerna har närapå blommat över.

-Stanna mamma, vänta på mig!
De flesta unga starar börjar flytta från Sverige redan efter midsommar. De äldre stannar ofta flera månader till, vissa stannar hela vintern. Här följer en nyutflygen unge efter en av sina föräldrar.
Vår blåmesfamilj har nu lämnat boet. Helt plötsligt var de borta – förmodligen tog de sig till skogen i närheten. Föräldrarna har kämpat oavbrutet och ihärdigt! Matat och matat. Här är den sista bilden jag fick av familjen. Tyvärr hann jag inte se ungarna.
Nu får vi hoppas att Talgoxefamiljen i den andra holken orkar lika bra! Men, de se redan väldigt slitna ut…..
Här syns både en Sävsångare och en Sävsparv på samma bild. Sävsångaren sjunger nästan oavbrutet just nu med sin fantastiska sång. Sävsparven är lite mindre ihärdig.
Den trevliga och sociala sädesärlan syns allt som oftast. Ibland känns det som om den vill berätta något, och vill ha ens uppmärksamhet!
Svarthättan hörs också lite överallt nu. Den kvittrar så vackert!
En sista bild på de vackra o väldoftande syrenerna – innan de blommar över helt….

*

© Bilder och texter är mina om inget annat anges!
© Ilse-Marie Rautio

Om Ilse-Marie

Älskar att fota - djur, natur, fåglar och macro. Fler intressen är politik, konst, film, litteratur o poesi och långa promenader. Visa alla inlägg av Ilse-Marie

6 responses to “Från knoppar till frukt…

  • Monica i 98an

    Bästa Du, njuter av dina bilder som är outstanding. 💕🌷

    Gillad av 2 personer

  • Minton

    Så vackra bilder på vår natur. Jag har flera blåmesar som plockar insekter i trädgården.
    Kramar från oss

    Gillad av 1 person

    • Ilse-Marie

      Tusen tack! Ja, det är bra att fåglarna tar lite ohyra från buskar osv. De hjälper till. Men de ser helt utmattade ut när ungarna flyger ut ur boet! Trevlig helg till er 💕

      Gilla

  • Jag

    Du följer fåglarna nära, jag är sämre på det, saknar just nu zoombar kamera. Måste berätta apropå ungar. Igår hittade jag ett tappat fågelfoster på den stol jag satt på en halv timme tidigare. Jag blev starkt berörd och arg på rövaren, vem det nu var, men det är ju så det är i naturen. Tog bilder men tänker inte visa dem, det finns blod med och det känns sorgligt.

    Sädesärlan är verkligen näpen på din bild, roligt att den vill umgås. En älg så nära är spännande men kan nog kännas lite skrämmande också, men kul att kunna fota den. Maken som sitter ute mycket även kvällar såg två grävlingar häromkvällen, dem hade jag velat se. Jättefina bilder som vanligt!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar