En morgonpromenad vid sjön…

Tänk så mycket vackert som växer runt omkring oss, på ängar, i dikesrenen, vid strandkanten, på skräpmarker – allt det som vi nästan inte ser – men som ändå är så vackert!


Natt och dag


Väddklint


Alsikeklöver, rödklöver och kråkvicker


Käringtand och kråkvicker


Åkertistel


Strandlysing


Smällglim


Älggräs


Johannesört


Grässtjärnblomma och alsikeklöver


Besksöta


Rödklöver och stormåra

*

Mer bilder på Instagram @ilsemarie1

Om Ilse-Marie

Älskar att fota - djur, natur, fåglar och macro. Fler intressen är politik, konst, film, litteratur o poesi och långa promenader. Visa alla inlägg av Ilse-Marie

8 responses to “En morgonpromenad vid sjön…

  • cjherrick8

    A passionately crafted gallery. Well done.

    Gillad av 1 person

  • Minton

    Underbara sommar blommor du hittat.

    Gillad av 1 person

  • ekstromdiana

    Vilka fina bilder✨. Och så glad jag får namn på flera av dessa fina växter man knappt lägger märke till. Fint blogginlägg!

    Gillad av 1 person

    • ilse-marie

      Fick leta själv efter namnen i allehanda böcker 😁 dessutom fick en kompis som vet mer än jag dubbelkolla. Ja, det är roligt att få namnen – då ser man dom på ett nytt sätt. Mest upphetsad blev jag av att en stor hägerliknande fågel lyfte från sjövassen och flög en bit. Den var spräcklig och när jag letar stämmer rördrommen bäst. Måste gå tillbaka och se om den finns där igen! Tack 😊

      Gilla

  • Meggie

    Vilken fantastisk blomsterguide. Här hittade jag växter jag aldrig hört talas om, än mindre sett som besksöta och smällglim. Natt och dag sa vi alltid om styvmorsviol när jag var barn och natt och dag kallades lundkovall.
    Grattis också till att du lyckats få se en rördrom, det är inte alla förunnat. Den gömmer sig oftast i vassen. 🙂

    Gillad av 1 person

    • ilse-marie

      Tack! Det var roligt att leta namn på växterna för mig med! Ja, om det nu var en rördrom – men allt stämde, hann bara inte fota. Var tillbaka i morse och såg en häger som lyfte på samma plats, men inte det jag hade hoppats på. Fick trots allt ett par riktiga naturupplevelser i dag med som nog kommer på bloggen snart!

      Gillad av 2 personer

  • Jag

    Så härliga och vackra blomsterbilder! Besksöta har jag nog aldrig sett, tror jag, mycket vacker bild och den första, otrolig färgkombo!

    Gilla

Lämna en kommentar