Nelson – på språng igen!

En vecka före jul upplevde vår familj en riktig mardröm. Vår borderterrier Nelson blev helt oprovocerat attackerad av en amstaff. Vi lyckades rädda hans nacke och rygg, men amstaffen högg tag i Nelsons högra bakben och höll fast. Det tog ca 15 minuter innan vi till slut (mot alla odds) lyckades få loss honom. Vi fick hjälp av ett vittne att köra till djurakuten på Albano. Ägaren till amstaffen försvann från platsen, men händelsen är polisanmäld. Det blev en 2 timmars operation och det tog nästan ett dygn innan vi förstod att han hade haft änglavakt och skulle bli okej igen. Skadan har läkt fantastiskt bra och nu är han på språng igen. Vi är så tacksamma och lyckliga över att Nelson klarade sig – att han lever. Detta lilla inlägg är därför enbart tillägnat Nelson – som var den största anledningen till att vi från början skaffade vår lilla kolonistuga….

trattjul

Det blev en jul med tratt – men det blev i alla fall en jul!

nv13-7

En solskenspromenad – skadan har börjat läka!

nv13-sov

Nelson nedbäddad i husses o mattes säng

snowlek6

Nu har Nelson blivit så bra att han kan leka och springa igen… vi tror knappt att det är sant!

snowlek2

snowlek1

snowlek9

Full fart igen!!

snowlek3

Kom igen – en gång till!!!

*

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

2 responses to “Nelson – på språng igen!

 • Anna Lundin

  Usch, vad otäckt men vad skönt att det ändå gick som det gick och att Nelson klarade sig och är bra! Jag som skriver det här är en granne till dej (126) och jag har tittat på alla dina fina bilder flera gånger. Ses till våren! Hälsningar Anna som hoppas att Zelma och Nelson kan bli lite kompisar! (…fast Zelma är katt…)

  Gilla

  • ilse-marie

   Hej Anna! Jag förstår att du måste vara en ny granne. Du har fått en jättefin stuga ut mot golfen. Kul att du haft glädje av min foto-blogg. Ja nästan alla bilderna är från området och vår tomt. Det är vackert där – året runt. Vi brukar t.o.m. vara där ute ganska mycket på vintern, men efter attacken på Nelson har det ännu inte blivit av, men vi funderar på att åka ut nu till helgen. Kanske vi ses. Nelson brukar älska alla, men inbillar sig att katter är som hundar – så han vill förmodligen leka med Zelma 😉 det brukar inte vara så populärt bland katterna han möter 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: